Skip to main content

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe dicht is jullie sauna bij de Efteling vandaan?

Onze spa en en welness, met onder andere massage en sauna is om de hoek van de Efteling. In Sprang-Capelle, om precies te zijn. Enkele minuten met de auto of fiets, dat is het voordeel van Noord-Brabant, alles is lekker dichtbij. En dat terwijl je in de prachtige natuur van Noord-Brabant begeeft!

Kan ik mijn eigen muziek meebrengen?

Neen, helaas is dit niet toegestaan. De achtergrond muziek staat altijd zachtjes aan die afgestemd is op de sfeer en beleving.

Mag ik eten en drinken in de faciliteiten?

In de hot tub kan je prima genieten van een hapje en een drankje, in de sauna niet.

Hoe worden de faciliteiten verwarmd?

Zowel de hot tubs als de sauna zijn houtgestookt. Door de hitte word het water in de dubbele wand van de kachel verwarmd. Door te peddelen circuleert 1100 liter water rond in de hot tub. De lucht in de sauna word met een directe houtkachel verhit.

Hoe worden de faciliteiten gereinigd?

Na gebruik worden de hot tubs altijd geleegd en gereinigd met desinfecterende middelen en vervolgens weer gevuld met schoon water. Dit doen we omdat na slechts één keer gebruik zich al huidvetten gaan afzetten in het water. Door de frequente schoonmaak en verversing ben je verzekerd van een echt schoon, voor jouw klaargemaakt arrangement. De sauna word gereinigd met speciale reinigingsmiddelen voor hout.

Kan ik mijn arrangement ook omboeken naar aan andere datum?

Ja, dat kan tot 48 uur voor aankomst. Het omboeken naar een andere datum doen we in overleg omdat dit alleen kan wanneer deze beschikbaar is. Neem in dat geval even contact met ons op door hier te klikken.

Kan ik mijn arrangement annuleren bij slecht weer?

Je kan altijd kosteloos annuleren tot 30 dagen voor aankomst. Daarna krijg je alleen restitutie wanneer wij moeten annuleren vanwege:
– een overboeking die per ongeluk heeft plaatsgevonden;
– zeer slechte weersomstandigheden waarbij het KNMI lokaal adviseert om binnen te blijven of wanneer wij het zelf onveilig vinden dat je gebruik maakt van de faciliteiten. Denk hierbij aan hagel, zeer zware windstoten of andere vormen van een weersomstandigheden die letsel kunnen veroorzaken.

Is er een omkleedruimte aanwezig?

Ja, je kunt je omkleden in de omkleedruimte die bij de faciliteiten aanwezig is. Je kunt hier ook je spullen opbergen en ophangen. Er is ook een haardroger aanwezig.

Is de wellness ook overdekt?

Nee, de faciliteiten zijn niet overdekt. De kleedruimte is wel afgesloten en overdekt.

Hoe veel personen passen erin de sauna?

In de sauna passen 6 tot 8 personen.

Hoe veel personen passen er in een hot tub?

In een hot tub passen 6 tot 8 personen.

Tot hoe laat is de wellness geopend?

De faciliteiten zijn tot 23.00 uur geopend.

Ik ben zwanger. Kan ik gebruik maken van de hot tub en de sauna?

Wij raden het af om vanaf 32 weken zwangerschap geen gebruik meer te maken van de hot tub en sauna omdat je dan al enige ontsluiting zou kunnen hebben. Dit geeft een groter risico op infecties. Voor meer informatie en advies raden we je altijd aan om contact op te nemen met je verloskundige en/of gynaecoloog.

Is badkleding verplicht?

Ja, in al onze faciliteiten is badkleding verplicht

Wat is het verschil tussen een middag en avond arrangement?

Middag arrangement: 12.00 tot 18.00 uur
Avond arrangement: 17.00 tot 23.00 uur

Wat is het verschil tussen op bezoek komen en blijven slapen?

Kom je op bezoek? Dan blijf je niet slapen. Blijf je ook slapen? Dan verblijf je ook in een van onze accommodaties.

Kan ik ook een arrangement cadeau geven?

Wil je een origineel cadeau geven? Klik dan hier en koop een van onze cadeaubonnen.

Ik blijf niet overnachten

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een goed gezelschap en uiteraard de spulletjes die jij fijn vind. Wij zorgen voor de badjassen en handdoeken. Er is ook shampoo aanwezig in de douche en in de kleedruimte hangt een haardroger. Om de faciliteiten warm te houden is er voldoende hout, aanmaakhout en aanmaakblokjes aanwezig.

Hoe kan ik mijzelf melden bij aankomst?

Op de dag van je arrangement ontvang je een e-mail met de aankomst informatie. Hier staat in hoe je het terrein op komt en de verdere aanwijzingen met betrekking tot je arrangement. 

Is er parkeergelegenheid?

Jazeker, je kunt op het terrein met 1 auto parkeren.

Ik blijf ook overnachten

Hoever is de wellness bij mijn accommodatie vandaan?

Al onze accommodaties in Sprang-Capelle bevinden zich op hetzelfde terrein als de wellness, behalve Julianalaan en Weidezicht. Vanaf die twee locaties is het 600 meter lopen of met de auto.

Wat is een stookservice en waarom zou ik dat boeken?

Als je een stookservice boekt, zorgen wij dat de hot tub en/of sauna op temperatuur is zodat je niet eerst nog hoeft te stoken. Let wel dat de stookservice enkel te boeken is als we hiervoor de vereiste beschikbaarheid en capaciteit hebben. Heb je deze wel al geboekt maar blijkt het niet beschikbaar? Je krijgt hiervoor dan je geld altijd terug.